ماینینگ چیست

ماینینگ (Mining) چیست؟

آخرین بروزرسانی:31 فروردین 1399

ماینینگ به معنای استخراج ارز‌های دیجیتال به کار می‌رود. با گسترش خرید و فروش ارز‌های دیجیتال در دنیا، معاملات ماینینگ نیز به ایران آمده است و در بسیاری از مراکز معتبر، به صورت رسمی انجام می‌شود.
ماینینگ یک بخش جدا نشدنی از بیت‌کوین و ارز‌های دیجیتال مشابه آن است. پروسه ماینینگ یا استخراج بیت‌کوین در واقع مراحلی است که افراد برای حل مسائل ریاضی شبکه این ارز دیجیتال پشت سر می‌گذارند و این شبکه‌ هم به صورت اتوماتیک برای پاداش به افرادی که توانسته‌اند این مسائل را حل کنند، بیت‌کوین اختصاص می‌دهد. امروزه با گسترش شبکه‌ بیت‌کوین، چالش‌های جدیدی پیش روی ماینر‌ها یا همان استخراج‌کنندگان بیت‌کوین قرار دارد و طی گذشت زمان پروسه ماینینگ سخت‌تر می‌شود.

ماینینگ چیست

انواع ماینینگ

ماینینگ را می‌توان به سه بخش سخت افزاری، نرم افزاری و پلتفرم دسته بندی کرد.

ماینینگ سخت افزاری

این نوع ماینینگ مربوط به شبکه هایی است که بر مبنای گواه اثبات کار(Pow) کار می‌کنند؛ مانند بیت کوین، اتریوم و…
این طریقه‌ی ماینینگ به سخت افزارهای قدرتمند مانند کارت های گرافیکی و CPUهای با توان پردازشی بالا نیاز دارد، که در عین اینکه سرعت بالایی دارند انرژی بسیار زیادی را مصرف می‌کند. همین امر باعث شد تا ماینینگ سخت افزاری از طریق کارت های گرافیکی و CPUها کم کم منسوخ شوند و به جای آن ASIC ارائه شود که مصرف انرژی بسیار کمتری دارد.

ماینینگ نرم افزاری

این نوع ماینینگ نیاز به استفاده از سخت افزارهای قدرتمند ندارد، بلکه بیشتر میزان دارایی فرد ماینر است که در فرآیند ماینینگ دخیل و موثر است. شبکه‌هایی که ماینینگ آنها به این صورت است، با ساختار مبنی بر گواه اثبات کار (POW) متفاوت است و شبکه‌ی آنها بر مبنای روش‌هایی مانند گواه اثبات سهام(Pos) و Dpos و … کار می‌کند. شبکه‌ی کوین ها و توکن هایی مانند لیسک، استیم، ویوز و… اینگونه کار می‌کند. ماینر در این شبکه با گرو گذاشتن مقدار مشخصی از توکن خود در شبکه مورد نظر، شروع به فرآیند ماینینگ می‌کند.

پلتفرم

این نوع ماینینگ به سخت افزار قدرتمند و یا به کوین و توکن برای ارائه سرویس به شبکه نیاز ندارد. در این روش از طریق پلتفرم های تعبیه شده می‌توان خدمتی در اختیار شبکه قرار داد و پاداشی از جنس ارزهای دیجیتالی دریافت کرد. این خدمات مانند در اختیار گذاشتن بخشی از هارد، CPU، کارت های گرافیکی و… می‌باشد که بنا بر سازوکار هر پلتفرمی نحوه‌ی ارائه سرویس به شبکه آن متفاوت است. برای این نوع ماینینگ می‌توان شبکه‌های گولم، استورج، سیا و … را مثال زد.

ماینینگ چیست

ماینر چیست؟

ماینر به دستگاه‌هایی گفته می‌شود که مخصوص استخراج بیت‌کوین است و انواع بسیار گوناگونی دارد.

ماینر چه کسی است؟

به افرادی که فرآیند ماینینگ را انجام می‌دهند ماینر (Miner) می‌گویند.

آیا ماینینگ برای تولید بیت کوین های جدید به کار می‌رود؟

بانک‌های مرکزی ارزهای سنتی مثل دلار یا یورو را صادر می‌کنند. بانک مرکزی می‌تواند در هر زمان و با ایده‌ی کمک به رشد اقتصادی، ارز جدید صادر کند. اما بیت کوین فرق دارد. در شبکه‌ی بیت کوین، ماینرها هر ده دقیقه، بیت کوین های جدیدی پاداش می‌گیرند.
نرخ تولید بیت کوین در کد تنظیم شده است، بنابراین ماینرها نمی‌توانند سیستم را فریب دهند یا از خودشان بیت کوین تولید کنند. آنها باید از قدرت محاسباتی‌شان استفاده کنند تا بیت کوین های جدید تولید نمایند.

سخن آخر

ماینینگ در حال حاضر بخشی جدا نشدنی از دنیای ارزهای رمزنگاری شده است. هر فردی می‌تواند با فراهم کردن شرایط مربوط به ماینینگ مختص به هر شبکه اصطلاحا یک ماینر شود و در ازای ارائه خدمات به شبکه پاداش دریافت کند. این پاداش در قالب ارز دیجیتالی شبکه مورد نظر می‌باشد.

اگر این مطلب برای شما مفید بود لطفا رای بدهید و با دوستانتان به اشتراک بگذارید
5/5 - (1 امتیاز)
نمایش دیدگاه‌ها و ثبت نظر

نظرات(0)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *