شبکه های بلاک چین
بلاک چین یک پایگاه داده توزیع شده است که بین گره های یک شبکه کامپیوتری به اشتراک گذاشته شده است. به عنوان یک پایگاه داده، یک بلاک چین اطلاعات را به صورت الکترونیکی در قالب دیجیتال ذخیره می کند. بلاک چین ها بیشتر به خاطر نقش حیاتی خود در سیستم های ارزهای دیجیتال، مانند بیت کوین ، برای حفظ رکورد ایمن و غیرمتمرکز تراکنش ها شناخته می شوند. نوآوری در بلاک چین این است که وفاداری و امنیت رکورد داده ها را تضمین می کند و بدون نیاز به شخص ثالث قابل اعتماد اعتماد ایجاد می کند.
یکی از تفاوت های کلیدی بین یک پایگاه داده معمولی و یک بلاک چین، نحوه ساختار داده ها است. یک بلاک چین اطلاعات را در گروه هایی به نام بلوک جمع آوری می کند که مجموعه ای از اطلاعات را در خود نگه می دارد. بلوکها دارای ظرفیتهای ذخیرهسازی خاصی هستند و هنگامی که پر میشوند، بسته میشوند و به بلوک پر شده قبلی متصل میشوند و زنجیرهای از دادهها را تشکیل میدهند که به نام زنجیره بلوکی شناخته میشود. تمام اطلاعات جدیدی که به دنبال آن بلوک تازه اضافه شده است در یک بلوک تازه تشکیل شده کامپایل می شود که پس از پر شدن نیز به زنجیره اضافه می شود.
یک پایگاه داده معمولاً داده های خود را در جداول ساختار می دهد، در حالی که یک بلاک چین، همانطور که از نامش پیداست، داده های خود را به قطعات (بلوک هایی) که در کنار هم قرار گرفته اند ساختار می دهد. این ساختار داده به طور ذاتی یک خط زمانی برگشت ناپذیر از داده ها را زمانی که در طبیعت غیرمتمرکز پیاده سازی می شود ایجاد می کند. هنگامی که یک بلوک پر می شود، در سنگ قرار می گیرد و بخشی از این خط زمانی می شود. هر بلوک در زنجیره زمانی که به زنجیره اضافه می شود، یک مهر زمان دقیق داده می شود.
مفهوم کارمزد در بلاک چین چیست؟
بلاک چین فناوری غیرمتمرکزی است که سرور مرکزی ندارد و تراکنشهای آن را نودها (کاربران و سیستمهای ماینینگ) در شبکۀ خود تأیید و در برابر انجام این کار پاداش دریافت میکنند. بر این اساس، وقتی شما تراکنشی را بر بستر بلاک چین انجام میدهید، پاداش نودها بهعنوان کارمزد از شما دریافت میشود. مقدار کارمزد در هر شبکه ارز دیجیتال با شبکۀ دیگر تفاوت دارد. به همین خاطر در هنگام انتقال، باید به کارمزد شبکهها دقت داشت.
شبکه انتقال ارز دیجیتال چیست؟
گفتیم که هر کوین، شبکۀ بلاک چین اختصاصی خود را دارند. حالا این کوینها میتوانند برای ایجاد توکن بر بستر خود، یکسری قوانین تعیین کنند. به قوانینی که شبکههای کوین برای ایجاد توکن وضع کردهاند، «استاندارد توکن» گفته میشود. برای مثال، وقتی شخصی تصمیم میگیرد یک توکن جدید بر بستر شبکۀ اتریوم ایجاد کند، باید برای این کار از استانداردهای شبکۀ اتریوم پیروی کند. همچنین شخصی که بخواهد توکن خود را بر پایۀ شبکۀ بایننس ایجاد کند، باید از استاندارهای توکن آن پیروی نمایند. همین استانداردها سبب شدهاند تا قوانین کلی شبکه های ارز دیجیتال در بلاک چین باهم تفاوت داشته باشند. البته برخی از قوانین آنها میتواند باهم مشترک باشد. بهطوری که میتوان برخی از کوینها را بر بستر کوینهای دیگر هم انتقال دارد. بااینحال، اگر زمانی شبکۀ نادرستی برای انتقال انتخاب شود، داراییهای مالی به ناکجاآباد ارسال میشوند.
بنابر متفاوت بودن قوانین هر شبکه، استفاده از شبکۀ متناسب با انتقال هر کوین با توکن برای افراد ضروری است. در ادامه انواع شبکههای انتقال ارزهای دیجیتال را به شما معرفی خواهیم کرد.
چرا انواع شبکه های ارز دیجیتال وجود دارند؟
در حال حاضر، چندین شبکۀ انتقال ارز دیجیتال وجود دارد که برخی کاربرد بیشتری دارند. بااینحال، اگر شخصی بخواهد در بازار کریپتوکارنسیها به فعالیت، معامله یا سرمایهگذاری بپردازد، باید با مشهورترین این شبکهها آشنایی داشته باشد. شاید با خودتان فکر کنید که اگر بهجای شبکه های ارز دیجیتال مختلف، تنها یک شبکه وجود داشت، کار نقل و انتقالات رمزارزی با سهولت بیشتری انجام میگرفت. این ایده شاید در آینده محقق شود؛اما در حال حاضر به دلیل اینکه هر شبکۀ بلاک چین قوانین و پروتکلهای مخصوص به خود را دارد، توکنهای اجراشده بر بستر هر شبکه، با دیگر شبکهها متفاوت هستند.
در این بین، تنها راهی که برای فعالان این حوزه باقی میماند، شناخت انواع شبکه های ارز دیجیتال و انتخاب شبکۀ انتقال ارز دیجیتال متناسب با تراکنش آنها است. در ادامه، شما را با مشهورترین و مطرحترین شبکه های ارز دیجیتال آشنا میکنیم.
انواع شبکههای بلاکچین
شبکه اتریوم
این نامی است که مطمئناً همه علاقه مندان به ارزهای دیجیتال آن را شنیده اند. اتریوم یک پلتفرم بلاک چین بسیار مشهور است که طیف گسترده ای از ویژگی ها را در اختیار کاربران خود قرار می دهد. اکنون مدت زیادی است که وجود داشته است و جامعه ای پر جنب و جوش از توسعه دهندگان و محققان دارد.
بسیاری از شرکت ها آن را به دلیل ارزان و مقیاس پذیر بودن آن ترجیح می دهند. ویژگی استقرار سریع آن به صرفه جویی در زمان و دردسر بسیار کمک می کند. همچنین به دلیل معماری غیرمتمرکز آن محبوب است، که دامنه عظیمی از خلاقیت و نوآوری را برای شرکت های تجاری فراهم می کند. لایه های متعدد معماری پیچیده آن را به گزینه ای جذاب تبدیل کرده است.
ویژگی های کلیدی:
- این پلتفرم مزیت استقرار سریع را می دهد.
- دارای عملکرد قراردادهای هوشمند و کامل بودن تورینگ است.
- این ویژگی توکن سازی را فراهم می کند.
- این یک سیستم مبتنی بر اثبات به کار است.
- از زبان های برنامه نویسی پایتون و c++ پشتیبانی می کند.
شبکه ERC20 چیست؟
نام توکن: ETH
شبکه ERC-20 را میتوان شبکۀ انتقال توکنهای بلاک چین اتریوم در نظر گرفت. ERC مخفف عبارت «Ethereum Request for Comment» به معنی «پروتکل رسمی بهبود بلاک چین اتریوم» است. استاندارد شبکه ERC20 را فابین ووگلستلار (Fabib Vogelstellar)، یکی از توسعهدهندگان شبکۀ اتریوم برای اولین بار در سال 2015 معرفی کرد. استانداردهای این شبکه مواردی چون «نحوۀ ارسال و دریافت توکنها»، «مقدار عرضۀ کلی توکنها»، «بهروزرسانیها» و تمامی امورات مالی توکنهای ایجادشده را تعیین میکند. این شبکه به دلیل داشتن قوانین تسهیلکننده برای توسعهدهندگان توکنها محبوبیت بسیاری دارد. بهطوری که بیشتر توکنهای مشهور بر بستر این شبکه ایجاد شدهاند و توسعه پیدا کردهاند. شبکه ERC-20 بهعنوان اولین پلتفرم پوششدهندۀ قراردادهای هوشمند مطرح است و تا به امروز بیش از ده هزار قرارداد توکن ERC-20 ایجاد شده است. اطلاعات تکمیلی این شبکه را در بخش زیر مشاهده میکنید.
کاربرد و مزیت شبکه ERC-20
- تعریف مقدار توکنهایی که بین آدرسها جابهجا میشوند؛
- تعریف میزان خروج توکنها از حساب کاربری؛
- بالانس کردن کاربری توکنداران.
ویژگی شبکه ERC-20
- تراکنشهای سریع و ثابت
- حداقل بروز خطا در نقل و انتقالات
نمونه آدرس شبکه ERC-20
- 0x0e806cea8e5beba6df97354ef7f22b66c5a2ce82
ارزهای دیجیتال پشتیبانی شده در شبکه ERC-20
- رمزارز Chainlink با نماد «LINK»
- رمزارز Tether با نماد «USDT»
- رمزارز Maker با نماد «MKR»
- رمزارز Polygon با نماد «MATIC»
- رمزارز Shiba Inu با نماد «SHIB»
کیف پولهای پشتیبانیکننده از استاندارد ERC-20
- کیف پول نرمافزاری اتریوم (MyEtherWallet)
- کیف پول نرمافزاری متامسک (MetaMask)
- کیف پول نرمافزاری تراست والت (TrustWallet)
- کیف پول سختافزاری ترزور (Trezor)
- کیف پول نرمافزاری اتمیک (Atomic Wallet)
- کیف پول نرمافزاری اکسودوس (Exodus)
- کیف پولهای سختافزاری لجر (Ledger)
بایننس اسمارت چین
یکی از پلتفرمهایی که بیشترین سود را از تقاضا برای جایگزین اتریوم مقیاسپذیرتر برده است، زنجیره هوشمند بایننس (BSC) خود را به عنوان یکی از برترین پلتفرمهای بلاک چین برای توسعه قراردادهای هوشمند تثبیت کرده است. تصمیم به اتخاذ یک مدل اجماع متمرکزتر به پلتفرم این امکان را داده است که در مقایسه با اتریوم، دستاوردهای قابل توجهی از نظر توان عملیاتی تراکنش و کارایی هزینه داشته باشد. در عین حال، BSC با ماشین مجازی اتریوم سازگار است که امکان انتقال آسان از اتریوم را فراهم می کند. dApp های برجسته BSC شامل PancakeSwap، CryptoMines و BinaryX هستند.
شبکه BEP2 چیست؟
شبکه BEP2 نیز مانند شبکۀ اتریوم، مجموعهای از قوانین و پروتکلها است که برای نقل و انتقالات بلاک چین بایننس (Binance Chain) مورداستفاده قرار میگیرد. BEP2 مخفف «Binance Chain Evolution Proposal 2» است که یعنی «طرح پیشنهادی جهت توسعه شبکه بایننس». میتوان گفت که استاندارد BEP2، نسخهای سادهتر از استاندارد شبکه ERC-20 اتریوم است که روی بایننس عرضه شده است تا نقل و انتقالات توکنهای اتریومی بر بستر بایننس با راحتی بیشتری انجام شود. این استاندارد، داراییهای دیجیتالی و معاملات خاصی را در برمیگیرد که میتوانند در برابر یکدیگر مبادله شده و به همدیگر تبدیل شوند. برای این مبادلات باید توکن بومی شبکۀ بایننس، یعنی بایننس کوین (BNB) در میان باشد (وقتی کاربری قصد انتقال، خرید یا فروش توکن BEP2 را داشته باشد، باید مقدار مشخصی از BNB را پرداخت نماید). اطلاعات تکمیلی این شبکه را در بخش زیر مشاهده میکنید.
کاربرد شبکه BEP2
- ارائۀ اطلاعات رمزارزی که روی بایننس چین قرار دارد
- تعیین نحوۀ عملکرد توکن روی زنجیره بایننس
ویژگی شبکه BEP2
- تعیین نام، عرضۀ کلی، آدرس منبع و قابلیت تولید در زنجیرۀ بایننس
- نیاز به مِمو در انجام تراکنشها (MEMO به برچسبی اشاره دارد که دلیل انجام تراکنش را بیان میکند!)
نمونه آدرس شبکه BEP2
- bnb136ns6lfw4zs5hg4n85vdthaad7hq5m4gtkgf23
کیف پولهای پشتیبانی کننده از استاندارد BEP2
- کیف پول سختافزاری ترزور (Trezor)
- کیف پول نرمافزاری تراست والت (TrustWallet)
- کیف پول متامسک (Metamask)
شبکه BEP20 چیست؟
استاندارد BEP-20 که به آن BSC هم گفته میشود، به «اسمارت چین بایننس» مشهور است. BEP20 مخفف عبارت «Binance Smart Chain Evolution Proposal 20» به معنی «طرح پیشنهادی جهت تکامل شبکه بایننس اسمارت» است. این استاندارد، یک بلاک چین موازی با BEP-20 است که بهمنظور ایجاد سازگاری بیشتر با شبکۀ اتریوم ایجاد شده است. تأیید سریع بلاکها و همچنین کارمزد پایین از جمله مواردی هستند که شبکه BSC برای تراکنشهای اتریومی ایجاد کرده است.به انواع توکن BEP20، توکن Pegged نیز گفته میشود.
اطلاعات تکمیلی این شبکه را در بخش زیر مشاهده میکنید.
کاربرد شبکه BEP-20
- اجرای قراردادهای هوشمند بدون افزایش ازدحام در شبکه
- سازگاری با قراردادهای هوشمند
ویژگی شبکه BEP-20
- سرعت بالا در انجام تراکنشها؛
- کارمزد پایین؛
- برقراری ارتباط بین زنجیرههای بلاک چین.
نمونه آدرس و ارزهای دیجیتال پشتیبانی شده در شبکهBEP-20
- آدرس توکنهای شبکه BEP-20 دقیقاً مانند آدرس توکنهای شبکه ERC-20 است و با 0X آغاز میشود.
کیف پولهای پشتیبانی کننده از استاندارد BEP-20
کیف پول تراست والت (TrustWallet) اولین و بهترین کیف پولی است که از استاندارهای مبتنی بر BEP-20 پشتیبانی میکند. البته برای این امر میتوانید از کیف پول متامسک (MetaMask) و کیف پولهای دیگر نیز استفاده کنید.
شبکه پالیگان Polygan
این پلتفرم که در سال 2017 به عنوان Matic Network شروع به کار کرد، پس از راهاندازی موفقیتآمیز شبکه اصلی در سال 2020 که در زمانی اتفاق افتاد که افزایش هزینههای گاز در اتریوم تقاضای جدی برای یک راهحل مقیاسپذیری مؤثر را افزایش میداد، محبوبیت پیدا کرد. این پلتفرم در اوایل سال 2021 به Polygon تغییر نام داد، حرکتی که منعکس کننده جاه طلبی رو به رشد آن برای ایجاد یک پروتکل و چارچوبی برای ایجاد راه حل های مقیاس پذیر برای اتریوم بود. در حال حاضر، Polygon یک راه حل محبوب زنجیره جانبی و یک راه حل مبتنی بر پلاسما را ارائه می دهد. اوایل سال جاری، Polygon همچنین هرمز، یک شبکه مقیاسپذیری zk-rollup برای اتریوم را خریداری کرد.
بلاکچین سولانا Solana
بعد ما Solana را داریم که یکی از داغ ترین پروژه های بلاک چین در حال حاضر است. قیمت فزاینده SOL توکن بومی Solana (در حال حاضر پنجمین توکن بزرگ از نظر ارزش بازار است) گواهی بر تبلیغاتی است که این پروتکل در چند ماه گذشته توانسته است ایجاد کند. و شور و اشتیاق پیرامون این پروژه مطمئناً به خوبی جای گرفته است، زیرا سولانا در حال حاضر ثابت کرده است که در بین پلتفرم های برتر بلاک چین قرار دارد.
سولانا تعدادی از نوآوریهای بزرگ را معرفی میکند، مانند مکانیزم جدید اجماع اثبات تاریخ، که به آن اجازه میدهد از نظر توان عملیاتی و هزینههای تراکنش، دستاوردهای عملکردی قابلتوجهی کسب کند. تیم سولانا ادعا میکند که این پروتکل مقیاسپذیر، غیرمتمرکز و ایمن است که اساساً مشکل «سهگانه مقیاسپذیری» را که با تکرارهای قبلی فناوری بلاک چین مانند اتریوم مرتبط است، حل میکند.
به لطف عملکرد قوی خود، این پلتفرم توانسته پروژه های بسیار امیدوار کننده ای را جذب کند و به عنوان یکی از بازیگران اصلی در برخی از بزرگترین روندها در فضای بلاک چین ظاهر شده است. نمونه ای از این رونق اخیر بازارهای NFT مبتنی بر Solana به رهبری Solanart است.
بلاکچین پولکادات Polkadat
Polkadot که اغلب به عنوان “بلاک چین برای بلاک چین” توصیف می شود، مطمئناً یکی از جاه طلبانه ترین پروژه های بلاک چین است. به لطف معماری منحصر به فرد خود، Polkadot توانسته است شاردینگ را به سطحی کاملاً جدید برساند و قدرت و اکوسیستم پیچیده ای از زنجیره ها را به هم متصل کند. این معماری چند زنجیره ای توسعه دهندگان را قادر می سازد تا زنجیره های تخصصی بسازند که برای اهداف خاص بهینه شده اند. توسعه دهندگان Polkadot همچنین به Substrate دسترسی دارند، یک چارچوب قدرتمند برای ساخت بلاک چین، که طراحی ماژولار آن افزودن ویژگی ها و قابلیت های متناسب با طراحی و هدف زنجیره هایشان را آسان می کند.
اخیراً، CryptoDiffer دادههایی را منتشر کرده است که نشان میدهد هم پولکادوت و هم شبکه پسرعموی آن کوساما، در فعالیتهای توسعه روزانه در GitHub در صدر جدول قرار دارند.
شبکه بلاکچین آوالانچ Avalanche
Avalanche که پس از عرضه اولیه سکه موفق در سال 2020 متولد شد، قبلاً فعالیت های توسعه قابل توجهی را به خود جلب کرده است. این پلتفرم از ماشین مجازی اتریوم پشتیبانی میکند که عملکرد زنجیرهای متقابل را برای داراییهای اتریوم ممکن میسازد.
یکی از جالبترین ویژگیهای Avalanche این است که دارای سه زنجیره مختلف است که بر اساس دو الگوریتم اجماع مختلف اجرا میشوند – Avalanche که از تراکنشهای سریع پشتیبانی میکند و Snowman که قراردادهای هوشمند ایمن را ارائه میدهد.
شبکه بلاکچین ریپل Ripple
ریپل یک پلتفرم بلاک چین است که بر جنبه مالی انقلاب دیجیتال تمرکز دارد. این محیط که قدمت آن به سال 2012 برمیگردد، صرافیهای دارایی دیجیتال، ارائهدهندگان پرداخت، بانکها و موارد دیگر را از طریق یک شبکه بلاک چین به هم متصل میکند. می توانید با این پلتفرم پرداخت های جهانی ایجاد کنید یا راه حل مالی سفارشی خود را بسازید.
در حال حاضر، بیش از 300 شرکت در سراسر جهان در حال ایجاد و استقرار دارایی های مالی در ریپل هستند. راه حل هایی برای به حداقل رساندن هزینه های نقدینگی، ارسال پرداخت های سریع در شبکه های مختلف و موارد دیگر وجود دارد.
بلاکچین استلار stellar
Stellar یک پروتکل پرداخت مبتنی بر فناوری ارز دیجیتال است. هر روز میلیون ها تراکنش را انجام می دهد. این امکان پرداخت برون مرزی بین هر دو ارز را در عرض چند ثانیه فراهم می کند. از چندین جنبه شبیه دیگر سکه های مبتنی بر بلاک چین است. از سوی دیگر، Stellar.org یا شاید بنیاد توسعه استلار، فقط یک سازمان غیرانتفاعی است که به گنجاندن مالی، پیشرفت ابزار و پروژههای اجتماعی در سیستم استلار اختصاص دارد. کارکنان ستاره برنامه نویسی برای شبکه استلار تولید می کنند. با این حال، نرم افزار جدا از شرکت است. همچنین مزایای ایجاد، تجارت، و ارسال نمایندگی های دیجیتالی انواع پول، مانند دلار، بیت کوین، پزو و بسیاری موارد دیگر را فراهم می کند. عموم مردم مالک این پلتفرم بلاک چین هستند زیرا هزینه اصلی تراکنش در پلتفرم Stellar کارمزد کمی است که با اجرای هر تراکنش مرتبط است. این هزینه برای ایجاد سود در نظر گرفته نشده است. به عنوان یک بازدارنده در برابر رفتارهای مخرب عمل می کند.
ویژگی های کلیدی:
- این پلتفرم دارای پایگاه داده غیرمتمرکز و باز است.
- برای تایید تراکنش ها فقط 2-3 ثانیه طول می کشد.
- استلر اجازه امضای چندگانه و قراردادهای هوشمند را می دهد.
- 1 درصد تورم سالانه ثابت است.
بلاکچین کوردا Corda
Corda به طور گسترده ای به عنوان یک ابتکار بلاک چین منبع باز مبتنی بر کسب و کار شناخته می شود. Corda میتواند سیستمهای بلاک چین بههمپیوسته ایجاد کند که تراکنشها را به صورت ایمن و محرمانه انجام دهد. این یک پلت فرم قرارداد نوآورانه است. این اجازه می دهد تا شرکت ها به طور یکپارچه با یکدیگر معامله کنند. این به شرکتها اجازه میدهد تا عملیات تراکنشها را در یک دفتر کل مشترک پیگیری کنند و الزام افراد شرکتکننده را برای بررسی مجدد تراکنشهای خود پس از تعامل با یکدیگر از بین میبرد. عمدتاً در بخش هایی مانند ساخت و ساز، بهداشت و امور مالی استفاده می شود.
ویژگی های کلیدی:
- امنیت بهتری را فراهم می کند.
- این پلتفرم چابک و منعطف است.
- این یک پلتفرم بلاک چین منبع باز است که به فرآیندهای طراحی و توسعه باز اجازه می دهد.
شبکه تزوس Tezos
تزوس توسط آرتور برایتمن و کاتلین بریتمن تأسیس شد. این برای ارائه ایمن و صحت کد برای دارایی های دیجیتال و موارد با ارزش طراحی شده است. این یک پلتفرم بلاک چین منبع باز است که در سراسر جهان برای ایجاد یک شبکه بلاک چین غیرمتمرکز استفاده می شود. این تراکنش نظیر-همتا را انجام می دهد و می تواند مخاطبین هوشمند را مستقر کند. این یک پلتفرم بلاک چین خودگردان است. مکانیسم رمزنگاری خود اصلاح شونده Tezos متفاوت است و این ویژگی آن را از سایر پلتفرمهای بلاک چین منحصر به فرد میکند.
پارامترهای کلیدی شبکه Tezos:
- روی پروتکل خود اصلاحی کار می کند.
- این سند تفویض شده مکانیزم اجماع سهام و حاکمیت زنجیره ای را ارائه می دهد.
- دارای قراردادهای هوشمند و تأیید رسمی است.
شبکه بلاکچین ایاس EOS
EOS یک پلتفرم بلاک چین شناخته شده است. برای طراحی و توسعه برنامه های کاربردی مقیاس پذیر و ایمن استفاده می شود. این قابلیت میزبانی dApps و قراردادهای هوشمند را در اختیار کاربر قرار می دهد. همچنین ذخیرهسازی غیرمتمرکز راهحلهای سازمانی را فراهم میکند که به کاربر کمک میکند تا مشکلات مقیاسپذیری را که اتریوم یا بیتکوین با آن مواجه است، حل کند .
ویژگی های کلیدی:
- قابلیت استفاده و حاکمیت بهتری را فراهم می کند.
- از چند پردازش پشتیبانی می کند.
- این پلتفرم انعطاف پذیری، اندازه گیری و قابلیت ارتقا را در اختیار کاربران قرار می دهد.
- یک طرح مجوز دارد.
بلاک چین IBM
IBM نامی محبوب در دنیای فناوری اطلاعات است. جای تعجب نیست که بلاک چین آیبیام میتواند در فعالیتهای روزانهاش برای یک سازمان تجاری معجزه کند. با استفاده از بلاک چین IBM و گزینه های متعدد آن، کاربر می تواند به راحتی یک شبکه بلاک چین ایجاد و توسعه دهد و توانایی ساخت در یک محیط دلخواه را داشته باشد. در حالی که اکثر مردم تصور می کنند که ساخت شبکه بلاک چین می تواند یک فرآیند پیچیده و طولانی باشد، بلاک چین IBM تیمی از متخصصان را برای این فرآیند فراهم می کند.
بلاک چین آیبیام یک انتخاب ایدهآل برای یک سازمان است، زیرا ابزارهای بسیار خوبی برای ارائه دارد که میتواند بازگشت سرمایه آن را همراه با امنیت افزایش دهد. با پیکربندی آسان و بصری ابزارهای بلاک چین IBM می توانید انتظار افزایش شفافیت و کارایی را داشته باشید.
از زمان ظهور فناوری، امنیت یکی از دغدغه های اصلی همه افراد درگیر بوده است. با امضای چندگانه و کلیدهای خصوصی خارجی MultiChain، تراکنش های چند طرفه و چند دارایی مطمئناً ایمن و ایمن هستند.
شبکه ترون Tron
ترون به عنوان یک سیستم عامل بر پایه بلاک چین شناخته می شود. این عمدتا به کاربران اجازه می دهد تا برنامه های غیرمتمرکز بسازند و دارایی های رسانه ای را مبادله کنند. ارز TRX برای دسترسی به عملکردهای نرم افزار عامل خاص استفاده می شود. در نتیجه، عملکرد اصلی توکن این است که در پلتفرم Tron استفاده شود. Tron با یک هدف خاص ایجاد شد: کمک به تولیدکنندگان محتوا در دریافت پاداش بهتر برای کارشان. پلت فرم بر اساس چند ایده است. یکی از آنها این است که تمام اطلاعات موجود در انجمن باز است و تحت صلاحیت قدرت مرکزی نیست. ارائهدهندگان محتوا میتوانند در ازای کارشان با داراییهای دیجیتال، مانند ارز TRX یا سایر ارزهای پشتیبانی شده توسط TRX، پاداش دریافت کنند.
ویژگی های کلیدی:
- این پلتفرم یک پلتفرم با کارایی بالا است و می تواند 2000 تراکنش در ثانیه را انجام دهد.
- مقیاس پذیری و توان عملیاتی بالایی را برای کاربران فراهم می کند.
- دارای قابلیت پسوند چند زبانه است.
- این مزیت از بین بردن زنجیرهای تقلبی است.
شبکه TRC20 چیست؟
شبکه TRC-20 را میتوان شبکۀ انتقال توکنها روی بلاک چین ارز دیجیتال ترون در نظر گرفت. توکن اختصاصی این شبکه «TRX» است. به این معنی که کاربران برای اینکه بتوانند توکنهای TRC-20 را توسعه دهند، میبایستی ارز TRX را داشته باشند تا بتوانند آن را بهعنوان ارز قابل پرداخت، به شبکۀ ترون تحویل دهند. اطلاعات تکمیلی این شبکه را در بخش زیر مشاهده میکنید.
کاربرد شبکه TRC-20
- توسعۀ برنامههای غیرمتمرکز در شبکۀ ترون
ویژگی شبکه TRC-20
- هزینههای تراکنش رایگان
- سرعت بالای انجام تراکنشها
نمونه آدرس شبکه TRC-20
- TWsVAb9EWAgKdumTD7XoEdkvs7AoyvkgN7
(آدرس تمام توکنهای TRC20 با حرف T آغاز میشوند.)
ارزهای دیجیتال پشتیبانی شده در شبکه TRC-20
- رمزارز NoleCoin با نماد «NOLE»؛
- رمزارز BitTorrent با نماد «BTT»؛
- رمزارز WinkLink با نماد «WIN»؛
- رمزارز LoveHearts با نماد «LVH».
کیف پولهای پشتیبانی کننده از استاندارد TRC-20
- کیف پول سختافزاری لجر نانو اس (Ledger Nano S)؛
- کیف پول سختافزاری ترزور (Trezor)
- کیف پول نرمافزاری اتمیک (Atomic)
- کیف پول تحت وب ترونلینک (Tronlink)
شبکه OMNI
اومنی پروتکلی لایهای روی بلاک چین بیتکوین است. برنامهنویسان به کمک اومنی میتوانند توکنهای خود را بر بستر شبکۀ بیتکوین توسعه دهند. کلیۀ اطلاعات توکنهای این لایه مانند آدرس و اطلاعات تراکنشهای آنها مانند بیتکوین است؛ به عبارت دیگر، میتوان OMNI را کیف پولی برای بیتکوین در نظر گرفت. این لایه در سپتامبر 2013 ایجاد شد. اطلاعات تکمیلی این شبکه را در بخش زیر مشاهده میکنید.
کاربرد شبکه OMNI
- رابط بین کاربر و بلاک چین اصلی بیتکوین
- بهرهگیری از قدرت هش بیتکوین برای انجام تراکنشها
ویژگی شبکه OMNI
- امنیت و ثبات بالا
- پشتیبانی از پلتفرمهای امنیت مالی
ارزهای دیجیتال پشتیبانی شده در شبکه OMNI
تتر (USDT) اولین ارز ارائهشده روی اومنی است.
نمونه آدرس شبکه OMNI
- ۱NTMakcgVwQpMdGxRQnFKyb3G1FAJysSfz
(اگر آدرس کیف پول شما با اعداد ۱، ۳ و یا عبارت bc1 آغاز شود، نوع تتر شما omni است. برای مثال: ۱83hmGRu)
تفاوت BEP2 و BEP20 در چیست؟
میبینید که دو شبکه BEP20 و BEP2 حتی از نظر شکل ظاهری هم بسیار به هم شبیه هستند. هر دوی این شبکهها توسط صرافی بایننس (Binance) توسعه یافتهاند که بزرگترین و مشهورترین صرافی رمزارزی جهان است. اما وجه تفاوت آنها در این است که آدرسهای شبکه BEP2 که بلاک چین بایننس چین است، با حروف «bnb» شروع شده و به پر کردن تگ Memo نیاز دارند. از طرفی، آدرس توکنها در شبکه BEP20 که بلاک چین بایننس اسمارت چین است، همانند شبکۀ اتریوم با 0X شروع میشود. بهطور کلی، این دو شبکه، آسانکاری بزرگی برای مبادلات رمزارزی به حساب میآیند و تقریباً از تمام کوین و توکنهای موجود پشتیبانی میکنند؛ اما وقتی شما از بستری به غیر از بایننس برای مبادلات خود بهره بگیرید، لازم است تا از دیگر شبکه های ارز دیجیتال استفاده کنید.
تفاوت ERC20 و TRC20 در چیست؟
در تفاوت بین شبکههای نامبرده میتوانیم عنوان کنیم که:
- شبکه ERC20 استاندارد نقل و انتقالات مالی در بلاک چین اتریوم و TRC20 استاندارد نقل و انتقالات مالی در بلاک چین ترون است.
- کارمزد معاملات در شبکه TRC20 کمتر از شبکه ERC-20 است.
- آدرس توکنهای شبکۀ ترون با حرف T و آدرس توکنهای شبکۀ اتریوم با 0X آغاز میشود.
با توجه به این تفاوتها، کاربران ترجیح میدهند برای انتقال استیبلکوینهایی چون تتر (USDT) که روی هر دو شبکۀ ترون و اتریوم قابل انتقال است، از شبکۀ ترون استفاده کنند. با این کار، کارمزد کمتری متوجه تراکنشها است. شما نیز در صورت انتقال تتر از کیف پول یا صرافی به یک کیف پول یا صرافی دیگر، میتوانید از شبکه TRC20 استفاده نمایید (به جای تتر USDT-ERC20 از تتر USDT-TRC20 استفاده کنید).
نکاتی در رابطه با انتخاب شبکه انتقال ارز دیجیتال
طبیعتاً موضوع انتخاب شبکه های ارز دیجیتال برای افراد (بهخصوص کاربران مبتدی) گیجکننده است. شاید هنوز هم سؤالات زیادی دراینباره داشته باشید؛ اما نهایتاً با افزایش آگاهی خود در این زمینه میتوانید این موضوع را برای خود روشن سازید. نکات زیر در وضوح بیشتر این موضوع به شما کمک میکنند:
- یکی از ایرادات بزرگ شبکۀ بلاک چین اتریوم یعنی ERC20 هزینۀ بالای کارمزد تراکنشها در آن است. به همین خاطر در توکنهایی که به غیر از این شبکه در سایر شبکهها نیز پشتیبانی میشود، سایر شبکهها به ERC20 ترجیح داده میشود.
- برای انتقال توکن با استاندارد BEP2 به کیف پول خود، باید توکن موردنظر خود را بر بستر BEP2 در والت جستجو کنید. همچنین به آدرس آن توجه داشته باشید که با bnb آغاز میشود.
- در صورت انتقال دارایی بر بستر BEP2 یا BEP20 به کیف پول، دارایی شما از جنس همین بسترها خواهد بود؛ بنابراین شما دیگر نمیتوانید آنها را به آدرسی متفاوت مانند ERC-20 ارسال نمایید.
- برای پرداخت کارمزد تراکنشها در شبکه BEP2 و BEP20 باید از بایننس کوین (BNB) استفاده شود، در حالی که انتقال بر بستر ERC20، به پرداخت اتریوم (ETH) نیاز دارد.
- تمام شبکه های ارز دیجیتال از لایههای امنیتی قابل قبولی برخوردارند. تنها ریسکی که در این بین باقی میماند، درست وارد نکردن آدرسها در هنگام انجام تراکنش است؛ بنابراین باید در هنگام انتقال ارز دیجیتال، حتماً آدرس مقصد را بهدرستی انتخاب نمایید.
- اگر در انتخاب شبکۀ انتقال ارز دیجیتال به مشکل برخوردید، میتوانید برای پی بردن به شبکۀ مرتبط با توکن خود اطلاعات مربوط به آن توکن را مطالعه کنید. آنگاه توکن مربوط به هریک از شبکههای اتریوم، ترون یا بایننس باشد، میتوانید شبکۀ مربوط به آن را انتخاب نمایید.
- بهطور معمول، تمام ارزهای دیجیتال (کوینها و توکنها) از طریق شبکههای بایننس BEP2 و BEP20 قابلانتقال هستند. اما افرادی از این شبکهها استفاده میکنند که قصد انتقال رمزارز به ولت بایننس را داشته باشند.
نمونه آدرس شبکههای بلاکچین در یک نگاه
BEP2 – توکنها در زنجیره بایننس به این صورت آغاز میشود:
bnb136ns6lfw4zs5hg4n85vdthaad7hq5m4gtkgf23
ERC20 – توکنها در زنجیره اتریوم به این صورت آغاز میشوند:
0x0e806cea8e5beba6df97354ef7f22b66c5a2ce82
آدرس شبکههای OMNI و TRC20 هم به همین صورت با یکدیگر متفاوت است.
OMNI – توکنهای شبکه لایهای OMNI به این صورت شروع میشوند:
1JKhrVV9EsgSS5crXLBo9BRVXyuHjf2Tcp
TRC20: یک استاندارد توکن در شبکه ترون که آدرس آن به این صورت شروع میشود:
TWsVAb9EWAgKdumTD7XoEdkvs7AoyvkgN7
همچنین آدرس BEP2 نیاز به استفاده از MEMO دارد که برای واریزها و برداشتهای شبکه های انتقال ارز دیجیتال OMNI، ERC20 و TRC20 نیاز نیست.
تفاوت بین شبکه های انتقال ارز دیجیتال در یک نگاه
بیشتر توکنهای پرطرفدار جزو توکنهای ERC20 هستند که روی بلاک چین اتریوم ساخته شدهاند.
- ERC20 یک استاندارد فنی برای قراردادهای هوشمند در بلاک چین اتریوم برای توکنها است.
- BEP20 یک استاندارد فنی برای پیادهسازی و عرضه توکنها روی بلاک چین بایننس است.
- BEP20 استاندارد توکن در زنجیره هوشمند بایننس است.
آنچه شما باید بدانید این است:
- ERC20 – زنجیره اتریوم
- BEP2 – زنجیره بایننس
- BEP20 – زنجیره هوشمند بایننس
آدرس مرورگر (اکسپلور) شبکههای ارز دیجیتال
مرورگر شبکه ترون (TRX)
مرورگر شبکه اُومنی (OMNI)
https://omniexplorer.info/
مرورگر شبکه اتریوم (ERC20)
https://etherscan.io/
مرورگر شبکه بِب 2 (BEP2)
https://explorer.binance.org/
مرورگر شبکه بِپ 20 (BEP20)
https://bscscan.com/
جمع بندی
اینها تنها برخی از بسیاری از پلتفرم های بلاک چین هستند که در اینجا به معرفی آنها پرداختیم. اطلاع از نوع شبکهها و کاربرد آنها میتواند در سرمایهگذاری و فعالیت در دنیای ارزهای دیجیتال بسیار مفید باشد.
امیدواریم از این مقاله نهایت بهره را ببرید
موفق و پرسود باشید.
نظرات(0)
خرید و فروش ارزهای دیجیتال در صرافیهای متمرکز خارجی
صرافی کوینکس
نیاز به ip خارج ایران:دارد
واریز و برداشت ریالی:ندارد
اپلیکیشن موبایل:دارد
حداقل مبلغ معامله:5 دلار
تعداد رمز ارزها:بیشتر از 460 ارز
برای ثبت نام در صرافیهای بین المللی که نیاز به ip خارج از ایران دارند، بهتر است از ip ثابت استفاده کنید.