معرفی و بررسی اتریوم

معرفی اتریوم (Ethereum)

آخرین بروزرسانی:14 اسفند 1400

اتریوم چیست؟

اتریوم یک پلتفرم آزاد است که توسعه دهندگان را قادر می‌سازد تا برنامه‌های غیر متمرکز خود را روی آن پیاده‌سازی کنند. اتریوم دومین ارز مهم و تاثیرگذار بازار ارزدیجیتال است که به اصطلاح به آن “ملکه رمزارزها” نیز می‌گویند. اتریوم به عنوان پلتفرم بزرگ بازار ارزدیجیتال، با هدف هوشمندسازی فرآیندها و فضایی برای اجرا برنامه‌های غیرمتمرکز و خودکار، رسما در تاریخ ۳۰ جولای ۲۰۱۵ به سرپرستی جوان ۲۳ ساله روسی، ویتالیک بوترین معرفی شد.

اتریوم هم مانند بیت‌کوین، یک بلاک چین توزیع شده عمومی است. اگر چه تفاوت‌های فنی زیادی بین این دو وجود دارد، اما مهمترین تفاوت این دو، اهداف و قابلیت‌های آن‌ها است. بلاک‌چین بیت‌کوین برای پیگیری مالکیت پول دیجیتال استفاده می شود، اما بلاک چین اتریوم برای اجرای کدهای برنامه‌نویسی برنامه‌های غیرمتمرکز طراحی شده است.

تاریخچه مختصری از اتریوم

ویتالیک بوترین، که به مفهوم اصلی اتریوم اعتبار دارد، در سال 2013 یک مقاله سفید برای معرفی اتریوم منتشر کرد. پلتفرم اتریوم در سال 2015 توسط بوترین و جو لوبین، بنیانگذار شرکت نرم افزاری بلاک چین ConsenSys راه اندازی شد. بنیانگذاران اتریوم جزو اولین کسانی بودند که پتانسیل کامل فناوری بلاک چین را فراتر از امکان تجارت امن ارز مجازی در نظر گرفتند.

یکی از رویدادهای قابل توجه در تاریخ اتریوم، هارد فورک یا تقسیم اتریوم و اتریوم کلاسیک است. در سال 2016، گروهی از شرکت کنندگان شبکه کنترل اکثریت بلاک چین اتریوم را به دست آوردند تا بیش از 50 میلیون دلار اتر را که برای پروژه ای به نام The DAO جمع آوری شده بود، به سرقت ببرند. موفقیت این حمله به مشارکت یک توسعه دهنده شخص ثالث برای پروژه جدید نسبت داده شد. در حالی که اکثریت جامعه اتریوم تصمیم گرفتند با بی اعتبار کردن بلاک چین موجود اتریوم و تایید یک بلاک چین با تاریخچه اصلاح شده، سرقت را معکوس کنند، بخشی از جامعه ترجیح دادند نسخه اصلی بلاک چین اتریوم را حفظ کنند. آن نسخه بدون تغییر اتریوم برای همیشه از هم جدا شد و تبدیل به ارز دیجیتال Ethereum Classic یا ETC شد. 

از زمان راه اندازی اتریوم، اتر به عنوان یک ارز رمزنگاری شده به دومین ارز دیجیتال بزرگ از نظر ارزش بازار تبدیل شده است. تنها در رتبه بیت کوین قرار دارد. 

معرفی ارز اتریوم

ویژگی‌های اتریوم

  • اتریوم یک پلتفرم مبتنی بر بلاک چین است که بیشتر به خاطر ارز دیجیتال خود یعنی ETH شناخته شده است.
  • فناوری بلاک چین که اتریوم را تقویت می کند، امکان ایجاد و نگهداری دفتر کل دیجیتال امن را به صورت عمومی فراهم می کند.
  • بیت کوین و اتریوم شباهت های زیادی دارند اما دیدگاه ها و محدودیت های بلندمدت متفاوتی دارند.
  • اتریوم در حال انتقال به یک پروتکل عملیاتی است که انگیزه هایی برای پردازش تراکنش ها به کسانی که دارای بیشترین مقدار ETH هستند ارائه می دهد.

کاربردهای اتریوم

  1. ارائه برنامه‌های کاربردی غیرمتمرکز (dApps)
  2. ارائه استیبل کوین‌ها
  3. ارائه توکن‌های غیرقابل معاوضه (NFTs)
  4. ارائه امور مالی غیرمتمرکز (DeFi)
  5. ارائه روش‌های پرداخت
  6. استفاده از قراردادهای هوشمند اتریوم در بازارهای پیش‌بینی مانند Augur و Gnosis
  7. استفاده از قراردادهای هوشمند در جهت مدیریت هویت دیجیتال
  8. ذخیره اطلاعات به‌صورت کاملاً ایمن

مزایا و معایب اتریوم

همانطور که می‌دانید بلاک چین اتریوم یک پلتفرم کارآمد در صنعت ارزهای دیجیتال است ولی با این ‌حال این پلتفرم‌ها هرکدام دارای مزایا و معایبی هستند که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم: 

مزایا

  • غیرقابل تغییر بودن
    شخص ثالث نمی‌تواند داده‌های موجود را تغییر دهد.
  • ضد فساد
    از آنجا که برنامه‌های غیرمتمرکز ایجاد شده بر بستر اتریوم بر اساس یک سری اصول مورد توافق ایجاد می شوند، امکان هر نوع سانسور وجود ندارد.
  • ضد هک و فعالیت‌های خرابکارانه
    برنامه‌های قرار گرفته بر بستر اتریوم به خاطر رمزنگاری به خوبی در برابر هک و فعالیت‌های خرابکارانه مقاوم هستند.
  • بدون توقف
    بر خلاف برنامه‌های معمولی که ممکن از خودشان یا سرورشان از کار بیفتد، این برنامه‌ها را نمی‌توان از کار انداخت.
  • عامل انسانی
    کد قراردادها توسط برنامه نویسان نوشته می شود احتمال اشتباه وجود دارد. اگر قرارداد هوشمند در بلاک چین ثبت شود، دیگر نمی توان تغییر داد. مثال خوبی از خطای انسانی پروژه DAO است. اشتباهات برنامه نویسان در کدنویسی مشکلات زیادی را به وجود آورد – برخی از هکرها از اشتباهات سوء استفاده کردند و ۶۰ میلیون دلار به سرقت بردند.
  • وضعیت قانونی
    در حال حاضر، قراردادهای هوشمند توسط همه دولت ها پذیرفته نیستند. بنابراین اگر نهادهای دولتی تصمیم به ایجاد یک چارچوب قانونی برای قراردادهای هوشمند داشته باشند، مسائل جدیدی به وجود خواهد آمد.
  • هزینه های پیاده سازی
    قراردادهای هوشمند بدون برنامه نویسی قابل اجرا نیست. باید یک یا چند برنامه نویس ماهر داشته باشید تا قراردادهای هوشمند به خوبی تنظیم شوند. البته چند ماه پیش سرویس هایی برای ایجاد قرارداد های هوشمند توسط کاربران عادی ایجاد شده است و کاربران خواهند توانست با چند کلیک بعضی از قرارداد های هوشمند خود را تنظیم کنند. البته این سرویس ها هنوز به صورت آزمایشی فعالیت می کنند.

معایب

  1. بالابودن کارمزد تراکنش‌ها سبب دفع بسیاری از توسعه‌دهندگان شده است.
  2. مانند سایر ارزهای دیجیتال سرمایه‌گذاری در این ارز نیز با ریسک همراه است.
  3. تعداد بالای تراکنش‌ها در برخی مواقع سرعت تراکنش‌ها را کاهش می‌دهد.
  4. تراکنش‌ها رایگان نبوده و نیازمند پرداخت کارمزد گس است.
معرفی ارز اتریوم

کیف پول‌های پشتیبان ارز دیجیتال اتریوم

کیف پول‌های سخت‌افزاری پشتیبان اتریوم

  1. Ledger Nano S
  2. Ledger Nano X
  3. Trezor Model T
  4. Trezor One
  5. Keepkey

کیف پول‌های نرم‌افزاری پشتیبان اتریوم

  1. Mist (کیف پول رسمی)
  2. Metamask
  3. Exodus
  4. Bread Wallet
  5. Atomic Wallet
  6. Trust Wallet
  7. Guarda
  8. Argent
  9. Jaxx
  10. MyEtherWallet

خرید و فروش اتریوم

برای خرید و فروش اتریوم میتوانید در صرافی های ایرانی مانند نوبیتکس، بیت پین، و صرافی‌های بین المللی مانند CoinexHotbitKucoinUniswappancakeswap مراجعه کنید.

اتریوم چگونه کار می کند؟

اتریوم مانند سایر ارزهای دیجیتال از فناوری بلاک چین استفاده می کند. تصور کنید که یک زنجیره بسیار طولانی از بلوک‌ها به هم مرتبط شده‌اند، که تمام اطلاعات مربوط به هر بلوک برای هر عضو شبکه بلاک چین شناخته شده است. با داشتن دانش یکسانی از بلاک چین، که مانند یک دفتر کل الکترونیکی عمل می کند، هر عضو شبکه، اجماع توزیع شده ای را می توان در مورد وضعیت بلاک چین ایجاد و حفظ کرد.

فناوری بلاک چین اجماع توزیع شده ای را در مورد وضعیت شبکه اتریوم ایجاد می کند. بلوک‌های جدیدی به بلاک چین بسیار طولانی اتریوم اضافه می‌شوند تا تراکنش‌های اتریوم را پردازش کنند و سکه‌های اتر جدید ضرب کنند یا قراردادهای هوشمند برای اتریوم dApps اجرا کنند.

شبکه اتریوم امنیت خود را از ماهیت غیرمتمرکز فناوری بلاک چین می گیرد. شبکه گسترده ای از رایانه‌ها در سراسر جهان شبکه بلاک چین اتریوم را حفظ می کند و این شبکه برای ایجاد هرگونه تغییر در بلاک چین به اجماع توزیع شده – توافق اکثریت نیاز دارد. یک فرد یا گروهی از شرکت‌کنندگان در شبکه باید کنترل اکثریت قدرت محاسباتی پلتفرم اتریوم را به دست آورند – وظیفه‌ای که اگر نگوییم غیرممکن است – برای دستکاری موفقیت‌آمیز بلاک چین اتریوم بسیار بزرگ است.

پلتفرم اتریوم می تواند برنامه های کاربردی بسیار بیشتری نسبت به ETH و سایر ارزهای دیجیتال پشتیبانی کند. کاربران این شبکه می‌توانند در پلتفرم اتریوم طیف متنوعی از برنامه‌ها را ایجاد، انتشار، کسب درآمد و استفاده کنند و می‌توانند از اتریوم یا ارز دیجیتال دیگر به عنوان پرداخت استفاده کنند.

عوامل موثر بر قیمت اتریوم

اتریوم یک ارز کاربردی است. بدیهی ست که هر چقدر کاربرد و پذیرش آن بیشتر شود، قیمت هم افزایش خواهد یافت. از اتریوم می توان برای هوشمند سازی فرایندها نهایت استفاده را برد. هر میزان که قراردادهای هوشمند اتریوم بیشتر مورد پذیرش نهادها قرار بگیرند، محبوبیت و کاربرد بیشتر و در نتیجه قیمت هم افزایش خواهد یافت.

این روزها اتریوم یکی از ارزهای مرجع در ترید ارزهای دیجیتال است. این ارز در مارکت های بزرگی خرید و فروش می‌شود. بسیاری از تریدرها با استفاده از تحلیل قیمت و پیش بینی کوتاه مدت قیمت ارزهای دیجیتال، کسب درآمد خوبی دارند.

قرارداد هوشمند در اتریوم چیست؟

«قرارداد هوشمند» (smart contract) اصطلاحی است که برای توصیف کدهای رایانه‌ای به کار می‌رود که می‌توانند تبادل پول، محتوا، املاک، سهام یا هر چیز ارزشمند دیگر را تسهیل کند. قرارداد هوشمندی که بر اساس بلاک چین اجرا می‌شود می‌تواند همانند یک نرم‌افزار خوداجراشونده رایانه‌ای عمل کند و به صورت خودکار در هنگام عملی شدن شروط مشخص شده در قرارداد اجرا شود. از آنجا که قراردادهای هوشمند بر اساس بلاک چین عمل می‌کنند، دقیقا به همان شکلی که برنامه‌ریزی شده‌اند عمل کرده و احتمال دستکاری، کلاهبرداری و یا هر نوع دخالت شخص ثالث در آن از بین می‌رود.

سخن آخر

اتریوم یکی از محبوب ترین و برترین ارزهای دیجیتال می باشد که بعد از بیت کوین به ملکه رمزارزها معروف شد و توانسته کاربران زیادی را به خود جذب کند.

اگر این مطلب برای شما مفید بود لطفا رای بدهید و با دوستانتان به اشتراک بگذارید
5/5 - (4 امتیاز)
نمایش دیدگاه‌ها و ثبت نظر

نظرات(0)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *