معرفی ارز دیجیتال ریپل

معرفی ارز دیجیتال ریپل (XRP)

آخرین بروزرسانی:21 فروردین 1399

ارز ریپل یک ارز دیجیتال و آلت کوین است که با نماد XRP شناخته می‌شود. ریپل همچنین یک شبکه آزاد پرداخت است که کاربران با استفاده از آن می‌توانند به تبادل ریپل بپردازند. این شبکه متن باز و توزیع شده است و هدفش نیز توانمندسازی افراد برای رهایی از جزیره‌های پراکنده موجود در شبکه‌های مالی (یعنی بانک‌ها، موسسات اعتباری و سایر سازما‌ن‌هایی که خدمات مالی ارایه می‌کنند) است. همه این شبکه‌ها از کاربران خود کارمزد قابل توجهی می‌گیرند، سرعت پردازش پایینی دارند و محدودیت‌های زیادی را در برابر کاربران خود قرار می‌دهند. ریپل با هدف غلبه بر این مشکلات شکل گرفته است.

هدف ارز ریپل چیست؟

هدف اصلی ریپل بهبود نظام بانکی موجود است تا این که بخواهد جای آن را بگیرد. به همین دلیل موفقیت ریپل به پذیرش آن توسط بانک‌های مرکزی و اصلی ختم می‌شود. با این حال بر اساس گفته‌های شرکت ریپل و روزنامه نگار بخش فناوری مالی روزنامه‌ی نیویورک تایمز، آقای ناتانیل پاپر، ریپل هنوز مسیری طولانی پیش روی خود دارد. زیرا بعید به نظر می‌رسد که صنعت بانکداری به شدن محافظه کار بتواند در آینده‌ی نزدیک به پیشرفت خوبی برسد.
نکته‌ی دیگری که به نگرانی‌های ریپل می‌افزاید این است که این سکه هنوز توسط صرافی‌های اصلی آمریکا به غیر از صرافی کراکن پشتیبانی نمی‌شود. لیست شدن ریپل در صرافی کوین بیس می‌تواند پیشرفت بزرگی برای این سکه باشد.

معرفی ارز ریپل

ریپل دقیقا چه کار می‌کند؟

شرکت اپن‌کوین (OpenCoin) خالق ریپل است. بر اساس اعلام این شرکت، ریپل با هدف ایجاد فرصتی برای گردش آزاد پول طراحی شده است. این شرکت در مقاله‌ای به تشریح تاریخچه شکل‌گیری پول و قابلیت جابه‌جایی آن پرداخت و به مشکلاتی که به خاطر حضور بانک‌ها و سایر موسسات مالی و اعتباری در مسیر نقل و انتقال پول روی می‌دهد (نظیر کارمزدهای بالا برای هر تراکنش و یا تاخیر در حواله پول) اشاره کرد. بر اساس این مقاله، ریپل با هدف ایجاد یک ارز دیجیتال غیرمتمرکز (یعنی ادامه همان مسیری که بیت کوین آغاز کرد) شکل گرفت. ریپل قصد دارد نقشی که اینترنت در جابه‌جایی اطلاعات بازی کرده است را برای پول ایفا کند.

آیا ریپل شبیه به بیت کوین است؟

ریپل از بسیاری جهات شبیه به بیت کوین است. ارز دیجیتال ریپل (XRP) شکلی از پول است که بر اساس فرمولی ریاضیاتی ایجاد شده و تعداد ریپل‌هایی که می‌توان استخراج کرد نیز محدود است. ریپل را می‌توان همانند بیت کوین از یک حساب به حساب دیگر (یعنی به صورت همتا به همتا) جابه‌جا کرد، بدون اینکه نیازی به طرف ثالث باشد. هر دوی این ارزهای دیجیتال تدابیر دیجیتالی امنیتی ویژه‌ای در برابر احتمال جعل دارند.

چرا ریپل خود را تقریبا رایگان (Freeish) می‌نامند؟

واقعیت این است که کارمزدی که ریپل به ازای هر تراکنش دریافت می‌کند به هیچ وجه به اندازه کارمزد بانک‌ها، موسسات صادرکننده کارت اعتباری و یا واسطه‌های پراخت (نظیر پی‌پل) نیست. کارمزد هر تراکنش در ریپل حدود یک هزارم سنت است و هدف از وجود این کارمزد، جلوگیری از انجام میلیون‌ها تراکنش توسط یک کاربر به صورت همزمان عنوان شده است.

تفاوت ریپل با بیت کوین

کمک به بانک ها به جای جایگزینی آن ها

بر خلاف بیت کوین و اکثر رمزارز های دیگر که هدف شان استقلال کامل از بانک ها،موسسات مالی بزرگ و ارز های مرسوم در جهان است، هدف ریپل ارائه پروتکلی برای پردازش سریع و بدون کارمزد تراکنش های بزرگ ارز های رایج و دارایی های مختلف بین بانک ها و موسسات مالی است. در واقع هدف ریپل، با هدف رمزارزی چون بیت کوین در تضاد کامل است.
با این که از ریپل می توان برای پرداخت های شخصی و فرد به فرد نیز استفاده کرد، ولی هدف اصلی از توسعه آن، جا به جایی سریع مبالغ هنگفت بین موسسات مالی بزرگ است. از این رو تا به این لحظه بانک ها استقبال گسترده ای از ریپل کرده و موسسات مالی بیشتری نیز روز به روز به جمع استفاده کنندگان از ریپل می پیوندند.

قدرت انحصاری Ripple Labs

همان طور که در بخش تاریخچه ریپل نیز گفته شد، کلیه عملیات توسعه و حتی صدور توکن های ریپل، انحصارا در دست شرکت Ripple Labs است. به عبارت دیگر، آینده این پروتکل و توکن های باقی مانده کاملا در سلطه این شرکت است ( بیش از نیمی از توکن های XRP هنوز در اختیار شرکت می باشد).
این موضوع با ماهیت ارز هایی چون بیت کوین، اتریوم و … شدیدا در تضاد است؛ چرا که در رمزارز های دیگر، توسعه و همچنین صدور توکن ها کاملا در دست جامعه ای از توسعه دهندگان و استخراج کنندگان در سراسر جهان قرار دارد، نه در دست یک شرکت خاص.

بلاک چینی نبودن

از آنجا که اکوسیستم ریپل از سرور های توزیع شده ی مختلفی به منظور توافق بر صحت تراکنش استفاده می کند، بسیاری تصور می کنند که ریپل نیز یک تکنولوژی مبتنی بر بلاکچین است.
با این که ریپل از یک سیستم اجماع یا توافق عمومی استفاده می کند، ولی به هیچ وجه ماهیت بلاکچینی ندارد. ریپل از یک سیستم درختی هش (HashTree) برای خلاصه کردن اطلاعات در یک مقدار واحد استفاده کرده که از آن برای بررسی صحت اطلاعات تراکنش ها بین سرور های مختلف و رسیدن به یک توافق جمعی استفاده می شود.
در ریپل بر خلاف بیت کوین، یک گره نمی تواند خودش کل اطلاعات بلاکچین را به طور مستقل بسازد؛ نقش گره ها در شبکه ریپل، تنها پردازش و تایید تراکنش ها و گزارش آن به شبکه ریپل و دفتر کل مرکزی است.

غیر متمرکز نبودن به معنای واقعی

ریپل به معنای واقعی غیر متمرکز نیست، ولی اطلاعات تمام تراکنش ها را در یک دفتر کل مشترک نگهداری می کند. تعداد بسیاری از سرور های مستقل، به طور مداوم تراکنش های بین موسسات مالی را با اطلاعات این دفتر کل مقایسه کرده و در صورت توافق با یکدیگر آن را به روز رسانی می کنند. در این سیستم خبری از محاسبات نفس گیر الگوریتم “گواه اثبات کار” که در رمزارز هایی چون بیت کوین استفاده می شود، نیست.
در ریپل یک دیتابیس مرکزی وجود دارد که اطلاعات آن به طور مشترک در اختیار تمام سرور های بررسی کننده تراکنش ها قرار می گیرد. این سرور ها می توانند شخصی بوده یا متعلق به بانک ها و موسسات مالی معتبر باشند. اگر تمام این سرور ها در صحت اطلاعات یک تراکنش توافق داشته باشند، اطلاعات دیتابیس مرکزی نیز به روز می شود.

معرفی ارز ریپل

چگونه کیف پول ریپل ایجاد کنیم؟

شما می‌توانید ریپل را در بسیاری از اکسچنج‌ها و پلتفرم‌های معاملاتی همانند بایننس، کوبین‌هود و… نگهداری کنید. با این حال، نگهداری ارزهای دیجیتال در صرافی‌ها ریسک بیشتری دارد زیرا صرافی‌ها همواره یکی از اهداف هکرها بوده‌اند.

لیست کیف پول‌هایی که می‌توانید در آنها ریپل را نگهداری کنید:

1 – کیف پول سخت‌افزار لجر نانو اس

کیف پول‌های سخت‌افزاری به طور کلی امن‌ترین شیوه نگهداری و مدیریت ارزهای دیجیتال هستند و خوشختانه والت Ledger Nano S نیز ارز ریپل را پشتیبانی می‌کند.

2 – کیف پول Toast

این والت توانسته با ارائه نسخه موبایلی (اندروید و IOS) و نسخه دسکتاپ (ویندوز، لینوکس و مک) و حتی افزونه کروم، یکی از پرطرفدارترین والت‌های ریپل تبدیل شود. مزیت دیگر این والت متن‌باز بودن آن است.

3 – کیف پول کوین پیمنت

فعالیت اصلی سایت coinpayment.com که متعلق به یک شرکت کانادایی است، درگاه پرداخت ارزهای دیجیتال است. با این حال بسیاری از افراد به دلیل اینکه این سایت ارزهای زیادی را پشتیبانی می‌کند از آن به عنوان والت استفاده می‌کنند.

4 – کیف پول exarpy.com

در این سایت نوشته شده یک راهکار قابل اتکا، سریع و امن برای ایجاد و دسترسی به کیف پول ریپل است. مزیت exarpy این است که برای ایجاد والت باید پس از ورود به سایت اینترنت خود را قطع کنید. اینکار موجب می‌شود احتمال فاش شدن یا دزدیده شدن اطلاعات شما در هنگام ساخت کیف پول کاهش یابد.

5 – کیف پول موبایلی edge.app

این کیف پول علاوه بر ریپل، ارزهای دیگری همانند بیت‌کوین، اتریوم و… را پشتیبانی می‌کند. طبق ادعای سایت این اپلیکیشن، این کیف پول حافظ حریم خصوصی کاربران است و استفاده راحتی دارد.

معرفی ارز ریپل

مزایای ریپل:

  • تراکنش‌های ریپل بسیار سریع هستند، به گونه‌ای که طی چند ثانیه تأیید می‌شوند.
  • توان عملیاتی ریپل می‌تواند به ۵۰.۰۰۰ تراکنش در ثانیه برسد.
  • مصرف برق شبکه‌ی ریپل چندان چشمگیر نیست.

معایب ریپل:

  • نظام ریپل می‌تواند توسط دولت از هم بپاشد و یا دست خوش تغییر شود.
  • تراکنش‌های ریپل بر اساس صلاح دید شرکت آن انجام می‌شود و در هر زمان ممکن است با شکست مواجه شود و یا مسدود شود.

سخن آخر

ریپل همانند سایر ارزهای دیجیتال فراز و نشیب‌های قیمتی بسیار زیادی داشته است، بنابراین خرید این ارز باید با احتیاط انجام شود و در نظر بگیرید که احتمال نوسانات شدید در این ارزها وجود دارد.

اگر این مطلب برای شما مفید بود لطفا رای بدهید و با دوستانتان به اشتراک بگذارید
5/5 - (2 امتیاز)
نمایش دیدگاه‌ها و ثبت نظر

نظرات(0)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *